Viikonloppu idässä käyntiin jatkoaikatappiolla Lappeenrannassa

Saipa – FBC Turku 6-5 ja. (0-0, 4-2, 1-3, 1-0)

FBC Turku pääsi kahden päivän idän kiertueelle hyvin valmistautuneena ja pelasi Lappeenrannassa ihan kelpo pelin, mutta valitettavasti se riitti vain yhteen pisteeseen. Beecee hallitsi pitkiä jaksoja pelitapahtumia, mutta Saipa oli terävä vastahyökkäysissään ja karkasi toisessa erässä näistä jo kolmen maalin karkumatkalle. Tämä kurottiin vielä vahvalla omalla pallollisella tekemisellä päätöserässä kiinni ja päästiin Antti Vuorisen kahdella maalilla jopa johtoon, mutta se ei kantanut nyt loppuun asti. Jatkoajan alussa sitten yksi lapsus söi sen toisen pisteen, kun Oskari Möykkynen unohtuu tuhoisin seurauksin keskustaan.

Avauserä pelattiin maalittomana, mutta mitenkään tylsäksi sitä ei voi luonnehtia. Molemmilla oli hetkensä, mutta hyvä maalivahtipelaaminen siirsi avausmaalin syntymisen toiseen erään. Valitettavasti siinä onnistui toisen erän alussa Saipa, kun Jarno Pensikkala rokottaa vanhaa seuraansa vastahyökkäyksestä pitkän turkulaispyörityksen päätteeksi.

Valitettavasti myös toisen maalin teki kotijoukkue, kun pallo pomppaa onnekkaasti päädystä maalin eteen kenttämestarin erikoisesta, josta Nuutti Hurme pääsee rauhassa viimeistelemään. Onneksi seuraava maali merkattiin turkulaisille, kun vahva karvi päädyssä tuotti tulosta ja Aaro Ollikainen pääsee vapaasti uimaan maalin eteen ja porilainenhan ei näissä erehdy. Seuraavaksi Antti Vuorinen melko köykäisesi jäähylle ja illan kotijoukkueen sankari Oskari Möykkynen siirtää ylivoimalla sputnikit uudelleen kahden maalin johtoon. Vahva pyöritys jatkui Saipan kenttäpäädyssä, mutta taas isännät tekee maalin vastahyökkäyksestä taitavan Juuso Kekin onnistuessa. Elias Siiran siirretyn rangaistuksen aikana laukoma kavennusosuma toisen erän loppuun luo toivoa päätöserän takaa-ajoon.

Kolmannen erän alussa juoni pysyi samana, kun Beecee yrittää puhkoa pitkillä hyökkäyksillä ja Saipa tyytyy puolustamaan omaa aluettaan lähinnä kytäten vastahyäkkäyksiä. Vihdoin saatiin myös ansaittu ylivoima joka myös käytetään hyväksi, kun Antti Hopeanaulan kuuma ylivoimalapa puhuu pallon maalin alanurkkaan. Vain puoli minuuttia tästä ja peli onkin jo tasan, kun Antti Vuorinen käy ahnaasti lapioimassa Severi Raution tuottaman flipperipallon verkkoon.

Pelimiehen kympille lähdetään 5-5 tasalukemissa, kun nälkäiset Antit löytävät hienosti toisensa. Hopeanaula kaivaa pallon päädyssä ja löytää keskellä vaanineen Vuorisen joka ei näistä erehdy. Ilo jää valitettavan lyhyeksi, kun seuraavassa vaihdossa soi heti omissa. Tämä Eetu Rukin divariuran avausmaali jäi myös varsinaisen peliajan viimeiseksi, joten molemmat ansaitsee pisteen jatkoajalle pääsystä. Pelitapahtumiin nähden tätä voidaan pitää melko oikeudenmukaisena tuloksena.

Jatkoaika ei ehdi vanhentua kuin minuutin verran, kun Saipan Oskari Möykkynen unohdetaan merkata keskustasta ja valitettavasti terävä ranne tekee jälkeään maalin alakulmaan ja näin katkaisee pelin. Matka jatkuu sunnuntaiksi Kuopioon jossa huomenna mahdollisuus kiillottaa kilpeä.