Viikonloppuna metsästetään lisäpinnoja Nurmossa ja Kupittaalla

FBC Turku lähtee viikonloppuna pesemään kasvojaan, kun takana on nöyryyttävä tappio viime sunnuntaina Seinäjoella SPV:lle. Samaan kaupunkiin käy nytkin lauantaina matka, mutta nyt vuorostaan Nurmon puolelle. Sunnuntaina viikonlopun toisessa pelissä Beecee isännöi OLS:ia Kupittaalla, joka päättää F-liigan syyssesongin ja tämän jälkeen edessä on kolmen viikon MM-kisatauko. FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin ajatuksia ennen viikonloppua on luettavissa alta.Miten on viime sunnuntain koettelemukset nollattu ennen tärkeää viikonloppua?

– Maanantaina tein koko joukkueelle yhteenvedon klippien muodossa siitä, miksi hävisimme pelin ja miksi lukemat olivat niinkin brutaalit. Lukemat olisivat voineet olla vieläkin raaemmat, jos vastustaja olisi laittanut entistäkin paremmalla prosentilla sisään. Positiivista on se, että suurin osa vastustajan maaleista olisi ollut estettävissä paremmalla pelaamisella. Tiistaina sunnuntai oli jo unohdettu, ja focus on ollut isosti tulevassa viikonlopussa.

Nurmon Jymy on FBC Turulle tuttu joukkue monien kausien ajalta divarista, mutta liigassa joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa. Seinäjoen kakkosryhmä on siitä erikoinen liigajoukkue, että seura ei ole koskaan sinne pelaamalla noussut, mutta toista kertaa siellä jo sitkeästi pelaa. Menossa on nyt toisella yrittämällä jo kolmas peräkkäinen kausi ylimmällä sarjatasolla.

Millainen vastustaja on tarjolla lauantaina Nurmossa?

– Lauantainen kotipeli Nurmossa, joten karnevaalimeininkiä tiedossa. Jymy puolustaa hyvin, ja flown päälle saadessaan on todella vaikeasti voitettava joukkue.

Sunnuntaina kohdataan OLS jo toistamiseen tällä kaudella. Todella siipirikkoinen turkulaisryhmä onnistui kauden avauskohtaamisessa Oulussa viemään pelin jatkoajalle, mutta lopulta voitto isännille. Erikoinen peli jossa oli enemmänkin tarjolla, mutta toisaalta lopulta se pinnakin tyydytti. Viime kaudella pudotuspeleissä esiintynyt pohjoisen ryhmä on aloittanut nyt kautensa vaisusti ja taistelee Beeceen kanssa samoista sijoituksista.

Onko viime kohtaamisen synkästä kakkoserästä Oulussa otettu jotain opiksi?

Synkkiä mustia hetkiä on ollut muissakin alkukauden peleissä. Maalit tulevat omiin valitettavasti muutaman maalin ryppäinä, joka pahimmillaan kääntää koko ottelun päälaelleen. Ollaan opittu, ja tullaan oppimaan vielä kauden aikana. Kliseisesti voin todeta, että maalin jälkeiset vaihdot ovat tärkeitä.

Viikonlopun jälkeen on edessä reilun kolmen viikon mittainen tauko peleistä. Miten joukkue aikoo hyödyntää tämän jakson?

Todella elintärkeä jakso meille. Tuodaan muutamia pelillisiä asioita lisää, ja pyritään lopullisesti muodostamaan peli-identiteetti joka ollut hieman alkukauden kadoksissa. Vemppaosasto tyhjenee (koputtaa puuta), ja näillä näkymin kaikki joukkueen pelaajat ovat käytettävissä majutauolla.Lauantain peli on nähtävissä Ruutu-palvelussa ja sunnuntaina luonnollisesti kannattaakin tulla paikalle Kupittaalle.

KOTIOTTELUINFO:

Liput FBC Turun kotiotteluihin ennakkoon Tiketistä.

Yksittäislippu 14,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 7,00 €
Lapset (7-15 v.) 7,00 €
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi

Kausikortti runkosarjan kotiotteluihin: 99,00 €
(sis. 16 kpl kotiottelua + FBC Loiston 10 kpl runkosarjan kotiottelua)

FBC Turun jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigan runkosarjan kotiotteluihin.
FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 7,00 €.