Voittoputki sai jatkoa Sipoon sirkuksessa

ÅIF – FBC Turku 6-7 ja. (1-4, 1-1, 4-1, 0-1)

Pelit ovat ÅIF:n vieraana olleet aina hankalia, mutta nyt kyllä nähtiin todella erikoinen näytelmä Sipoon perjantai-illassa. Beecee tuli otteluun terävästi ja hankkiutui ansaitusti 0-4 johtoon ekan vartin aikana. Valitettavasti oma pelaaminen katosi pelin vanhetessa ja sitkeästi taistellut kotijoukkue kampesi itsensä päätöserässä tasoihin ja jopa ohitse. Onneksi erikoistilannepelaaminen nyt toimi ja Aaro Ollikainen tasoittaa pelin vain neljätoista sekuntia ennen täyttä aikaa. Jatkoajalla pallo löytää Sami Tuomiselle, joka tuikkaa pienestä kulmasta pallon yli maaliviivan ajassa 62.28. Katastrofilta vältyttiin nyt täpärästi, mutta samalla kolmannen pinnan menettämistäkin voi kyllä jossitella ja paljon.

Tuliko 0-4 johto sittenkin liian helpolla, sillä todella ihmeellisesti hyvä ote vain katosi? Viime vuonna peli oli Sipoossa hyvin samankaltainen, mutta silloin johdettiin avauserän jälkeen vain maalilla.

Nyt eka maali oli lahja kotijoukkueen puolustajalta, jonka Sami Tuominen käytti armotta hyväkseen. Toinen maali tuli heti perään, kun Oliver Niemelä karvaa suoraan aloituksesta pallon ja Juuso Forsman lyö riparista kauden avausmaalinsa. Kolmas maali tulee reilu minuuttia myöhemmin rankkarista jonka Lauri Laine käy varmasti napauttamassa putken alle. Parin kotijoukkueen ylivoiman jälkeen pääsee Beecee puolestaan yrittämään ylivoimalla ja Forsmanin tykki puhuu armotta Miikka Sokan poikkarista. Erän loppuun vielä tuomarit löytää kummallisen turkulaisjäähyn, jolla ÅIF kaventaa 1-4:ään eräluvuiksi Tuomas Liukolammen osuessa maalinedusvaparista.

Toisessa erässä peli alkoi sen vanhetessa luisua yhä vahvemmin kotijoukkueelle. Eräluvut tasattiin kuitenkin 1-1 ja peli oli kuitenkin ihan vielä tuloksellisesti kontrollissa, mutta myös huonoja ennusmerkkejä oli ilmassa ÅIF:n päästessä vastaiskuihin. Viidennestä turkulaismaalista vastasi päivän syntymäpäiväsankari Antti Hopeanaula.

Päätöserän viidenneellä minuutilla alkoi kierre, joka meinasi koitua kohtalokkaaksi. Kotijoukkue latoi vastahyökkäyksistä reiluun viiteen minuuttiin neljä maalia ja kampesi kolmen maalin takaa johtoon. Vanhoja huonoja keltaisen sukellusveneen tunnusmerkkejä oli jälleen läsnä ja Stenfors oli pakotettu ottamaan joukkueensa aikalisälle. Pakan tiivistäminen toi pallokontrollin takaisin ja lopun kova prässi tuotti lopulta tasoituksen Ollikaisen lavasta, vaikka täpärälle se meni. Jatkoajalla ei pallo paljoa sipoolaislavoissa viihtynyt ja lopulta Sami Tuomisesta leivottiin muutaman pompun kautta jatkoaikasankari.

– Ottelu meni meidän suunnitelman mukaisesti poisluettuna synkkä 6 minuuttinen kolmannessä erässä. Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli hyvää, joskin tehotonta. Pieni ratkaisuhalukkuus mukaan niin aihiot konkretisoituvat. Erikoistilanteissa huima parannus aikaisempaan. Loistavasti jannut nousivat vielä voittoon peli loppuhetkillä. Tärkeitä onnistumisia jatkoa ajatellen. Uudet pelaajat esiintyivät edukseen ja ovat nyt viimeistään ajettu joukkueeseen sisään, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen kotimatkalla bussissa.

Voitolla joka oli seitsemäs putkeen Beecee vankistaa sarjan kakkospaikkaansa ja on nyt pinnan päässä pelin vähemmän pelanneesta M-Teamista. Ensi torstaina matkataan Soittorasian vieraaksi Tampereelle ja sitten sunnuntaina isännöidään Limingan Niittomiehiä Kupittaalla, mutta valitettavasti edelleen ilman yleisöä.