Antti Vuorisen hattutemppu siivitti voittoon Kempeleellä

LNM – FBC Turku 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)

FBC Turku jatkoi vahvaa virettään sunnuntaina Limingan Niittomiesten vieraana ja rullasi vakuuttavaan voittoon. Beecee oli nyt valmistautunut peliin huolella ja saapunut pohjoiseen jo lauantai-iltana. Joukkue ottikin kuskin paikan heti avauserässä ja kahdella Antti Vuorisen maalilla se karkasi 0-2 vierasjohtoon.

Hyvän alun myötä turkulaiset pääsivät kontrolloimaan pelitapahtumia läpi ottelun. Toisen erän alussa Vuorinen oli jälleen pääsemässä maalintekoon, kun Jaakko Hautamäki tarjoilee poikkisyöttöä maalin edessä. Tämän kotijoukkueen puolustaja katkaisee kädellään josta tuomitaan rangaistuslaukaus. Rankkarin kävi varmasti jälleen kerran upottamassa Miika Kosonen. Toisen erän loppuun Kosonen vielä jäähylle estämisestä hyökkäyspäässä estämisestä. Limingan ylivoima oli tehoton, mutta heti erikoistilanteen jälkeen Eerik Lukkarin kanttilinko löytää takaristikkoon.

Päätöserän alussa Vuorinen saa hatullisen täyteen, kun Aleksi Havia petaa hienosti poikkisyötöstä paikan. Tämän jälkeen keltahousut pyrkivät pitämään lähinnä palloa itsellään odotellen Niittomiehien karvausta jota ei sitten oikeastaan päästy koskaan kokemaan. Ykköskenttä kääntää peliä hienosti seitsemännellä minuutilla ja Joni Peltola tarjoilee oivan poikkarin Matias Kalliolla joka ei erehdy. Viimeiselle vitoselle kotijoukkue hölmöilee itselleen vielä 3 vs 5 alivoiman, mutta nyt oli Beeceen suurin nälkä jo tyydytetty ja ylivoima meni tuloksettomaksi siirtelyksi. Mika Kaitera onnistuu vielä loppuun tekemään lohdutusosuman Niittareille, mutta se oli vain sitä kuuluisaa kosmetiikkaosastoa.

Voitto tiesi sitä, että runkosarjan voitto on omissa käsissä, kun vajaan parin viikon päästä Beecee matkaa runkosarjan päätöskierroksella Joensuuhun Josban vieraaksi.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Täältä pohjoisesta ei ole ikinä tarjolla helppoja pisteitä vierasjoukkueelle. Tänään pystyimme kuitenkin tulemaan otteluun todella terävästi ja viemään sen läpi varsin kypsästi. Pitää kyllä olla tyytyväinen tähän tasaiseen suorittamiseen joukkueena ja haluankin loppuun nostaa esille erityisesti huolto- ja taustajoukkojen merkityksen. Tällaisilla pitkillä reissuilla he ovat kuitenkin todella tärkeä osa joukkueen menestystä ja varmistavat omalla työllään sen, että pystymme urheilullisesti esittämään parastamme. Kokonaisuutena siis laadukasta tekemistä koko meidän joukkueelta.