Kovaviereinen Nurmon Jymy Gardenillle

Share |
07.11.2017

Divarin kärjessä porskuttaa viime kaudella monia veikkauksia vastoin sarjassa välieriin asti selvinnyt Nurmon Jymy. Keltainen sukellusvene on siis haasteen edessä kotiluolassaan, sillä sattumaa ex-Beecee Jarmo Eteläahon luotsaamien nurmolaisten kova vire ei ole.

Kun Divarin kautta 2017-2018 ennakoitiin alkusyksystä, monien papereissa Nurmon Jymy ja FBC Turku löytyivät varsin samoilta sijoilta sarjan keskivaiheilta. Viime kaudella Jymy venyi pudotuspelien välieriin Beeceen jäädessä niukasti rannalle jatkopeleistä, ja molempien joukkueiden materiaalit ovat pysyneet suhteellisen muuttumattomina. Mutta niin vain kauden alut ovat olleet joukkueilla kovin erilaiset, kun toinen joukkue on ottanut tiukoistakin peleistä pisteet ja toinen ottanut niukasti takkiin. Oikeastaan voi sanoa, että molemmat joukkueet ovat jatkaneet siitä mihin viime keväänä jäivät. Tämän seurauksena Jymy löytyy nyt kärjestä ja Beecee tavoittelee parempia asetelmia pudotuspeliviivan huonommalla puolella.

***

Beeceen edellinen ottelu oli kuin kulunut alkukausi pienoiskoossa: paikoitellen hyvää tekemistä laadukasta viime kaudella Salibandyliigaa pelannut M-Teamia vastaan, mutta niin vain loppua kohden kaveri oli terävämpi ja vei tasaisen ottelun pinnat mukanaan. Puolustus- ja maalivahtipeli on ollutkin uomissaan alkusyksyn NST-pelin nukahdusten jälkeen ja päästettyjen maalien keskiarvo on kaikkiaan 5,43. Tuolla lukemalla voittoja voisi hyvinkin olla isompikin tukku plakkarissa, mutta maalinteon käynnistyminen on vielä odotuttanut itseään ja keltapaidat ovat iskeneet vain 3,71 maalia ottelua kohden. Päästettyjen maalien keskiarvo on kutakuinkin viime vuoden tasolla, mutta hyökkäyspäässä joukkueella on selkeästi vielä käyttämätöntä potentiaalia.


Kalle.jpg


Käynnistymisen merkkejä on kuitenkin ollut ilmassa ja joukkue on päässyt harjoittelemaan tehokkaasti ehjin koostumuksin pienen ottelutauon ajan. Täytyy myös muistaa, että vaikka vieraissa on ollut viime kauden tapaan vaikeata, on kotiotteluissa saatu plakkariin aina vähintään yksi piste. Hyvät hyökkäysaihiot ja koko ajan parantunut pallonhallinta kun vielä jalostetaan tehokkaammin maaleiksi, hyvä tulee.

***

Nurmolaiset nojaavat kurinalaiseen puolustukseen, huolelliseen pallolliseen peliin ja tehokkaisiin vastaiskuihin. Rasmus Hasu on ollut tolppien välissä ilmiömäinen torjuntaprosentilla 87,05 ja hyökkäysrintama on tasainen Hannu Palomäen (4+9) ja Eetu Sariolan (7+5) johtaessa joukkueen sisäistä pörssiä. Joukkueella on farmisopimus liigajoukkue SPV:n kanssa ja hyökkääjistä Jose Kivipelto onkin päässyt jo tällä kaudella kertaalleen liigavauhdin makuun.

Kotijoukkueen hyökkäys on alkukautta ehjempi, kun viime kaudella loistanut kolmikko Aleksi Havia (2+2), Santeri Urponen (1+1) ja Aku Kuikka (1+5) ovat kaikki kolme jälleen pelikunnossa. Oskari Laaksonen (4+2) sekä Jussi Tammi (3+3) ovat päässeet tasaisesti iskemään palloa verkkoon ja hieman rikkonaisen alkukauden jälkeen Joakim Ervastin (0+2) vire on ollut myös lupaavaa.

***

Kuten niin monen muunkin joukkueen kohdalla, myös Jymyn kohdalla Beecee voitti viime kauden kotiottelunsa, mutta joutui vieraissa tyytymään tappioon. Lakeuksilla viime keväänä koettu 8-0 selkäsauna ei ole varmasti unohtunut, vaan kotijoukkue lähtee nöyrästi hakemaan pistetilille täytettä sarjakärkeä vastaan. Näytönhaluja kotiyleisön edessä jälleen riittää.

14.01.2018Tuttu & turvallinen Garden ja Porin Karhut
13.01.2018 14:00FBC Turku ry ja TUTO Hockey Oy perustavat FBC Turku Oy:n
12.01.2018Beecee - NST sähköistää Kupittaan palloiluhallin
10.01.2018Sami Tuominen palaa Beeceehen
09.01.2018 12:00Tiedotustilaisuus 13.1 kello 13:15
06.01.2018Kolmella kotiottelulla vuosi käyntiin
15.12.2017Voitot alla kohti vuoden viimeistä
12.12.2017Tähtäimessä kauden ensimmäinen voittoputki
07.12.2017Edessä tärkeä kotiottelu jälleen
01.12.2017Torin vierailu aloittaa Beeceen kotiputken

Siirry arkistoon »