"Ronssia" reissulta

23.09.2018

Viikonloppuna matkattiin kahdeksi päiväksi oikein isolle kirkolle Tupla Cupiin.

Pelipaikkana oli Myllypuroareena, jonka toimivuus noinkin ison turnauksen pelipaikkana on vähintäänkin kyseenalainen. Pukukoppitilat suhteessa pelaajamäärään ovat täysin alimitoitettuja, ahtailla käytävillä kulkeminen on hermoja raastavaa ja omalla autolla saapuvien on lähes mahdotonta löytää parkkipaikkaa. Parhaan palautteen järjestelyjen puolesta ansaitseekin erinomaisesti toiminut ruokahuolto. 

No mutta pelaamaankin kumminkin päästiin…

Meidän kanssa samaan alkulohkoon oli arvottu Axia Tuusulasta, Korson Kaiku ja PSS Porvoosta. 

Lauantai avattiin ottelulla Axiaa vastaan. Peli aaltoili aika lailla hermostuneesti päästä päähän ja vastustaja oli koko ajan askeleen edellä. Avaimet voittoonkin oli olemassa, mutta kuuleman mukaan vuodessa kovasti kehittynyt Tuusulalaisryhmä oli lopulta parempi lukemin 6-3. Maalintekijöinä kunnostautuivat Niklas Tamminen, Sampo Tikkanen ja Otava Stepanoff. Tappio asetti joukkueen heti melko tukalaan tilanteeseen, koska kahdesta jäljellä olevasta ottelusta piti ottaa täydet pisteet, jotta paikka mitaliotteluissa olisi mahdollinen.

Korsoa vastaan homma lähti paremmin liikkeelle ja Lauri Nurmen upeasta syötöstä Matias Hietamäki tälläsi lukemiksi 1-0 neljän minuutin pelin jälkeen. Kymmenen minuutin kohdalla vastustaja sai yhden harvoista kunnollisista hyökkäyksistään ja viimeistelikin siitä tasoituksen. Pari minuuttia edellisestä ja pelin tehomies Niklas Tamminen vei keltaiset Santtu Lajusen syötöstä johtoon. Numerollisesti peli pysyi tasaisena loppuun asti ja vasta viimeisellä sekunnilla Otava Stepanoff viimeisteli Tammisen syötöstä loppulukemat 3-1. Tässä pelissä oli kyllä mahdollisuuksia ottaa suurinumeroisempikin voitto, mutta tarkkuus maalipaikoissa ei ehkä ollut ihan parhaimmalla mahdollisella tasolla. Maalissa Oskari Iivonen hoiteli oman hommansa tyylipuhtaasti.

Ennen viimeistä alkulohkon peliä lohkon tilanne oli todella kimurantti. BeeCeeltä vaadittiin kolmen maalin voitto PSS:stä jatkoon pääsyyn. Tehtävä ei ollut helppo, sillä PSS oli voittanut molemmat ottelunsa. Joukkue oli kumminkin latautunut otteluun erinomaisesti ja vei vähän yllättäenkin peliä selvästi. Pari nopeaa maalia alkuun ja peli näytti etenevän aikataulussa. Porvoolaisten kavennus loi hetkeksi pienen epäilyksen varjon jatkohaaveille, mutta hienosti porukka toinen toistaan kannustaen pystyi tilanteen käsittelemään ja lyömään ne pari tarvittavaa maalia vielä lisää. Tahtipuikkoa heilutti Stepanoff hattutempullaan. Turnauksen toimihenkilöiden heikkoa onnistumista kuvaa hyvin se, että tilastoihin ei kirjautunut yhtään maalia Otavalle, vaan kaikki merkittiin muille pelaajille. 

Break Sokos Hotel Flamigossa hyvin nukutun yön jälkeen keltaiset olivat valmiita välierään, jossa vastaan asettui selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Pirkkalan Pirkat. Pirkat oli voittanut oman lohkonsa puhtaalla pelillä maalierolla 19-2. Ottelu lähti käyntiin erinomaisesti, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Tamminen pääsi sutimaan maalin edestä johtomaalin. Seuraavasta kolmesta maalista vastasi kumminkin Pirkat, mutta vielä kerran turkulainen sisu toi pojat maalin päähän. Lopussa nähtiin jälleen kerran tuomari- ja toimitsijasekoilua, kun kello kävi aikaa pois, vaikka viimeinen minuutti piti oleman tehokasta peliaikaa. Näin ollen tasoitusta enää saatu aikaan ja pronssiottelu kutsui meitä finaalin sijaan.

Turnauksen päättävässä ottelussa vastaan asettui viime vuoden C-tyttöjen SM kakkonen PSS. Kyseessä oli siis aivan eri joukkue, kuin se, joka alkulohkossa kohdattiin. Peli oli todella tasainen. Tiukkaa vääntämistä oikeastaan alusta loppuun puolin ja toisin. Juuri ennen erätaukoa Porvoolaiset hankkiutuivat maalin johtoon. Oma paketti repeili sen verran, että joukkueen tehopelaaja Viivi Tiri pääsi lataamaan ohi erinomaisesti maalissa torjuneen Eelis Anttilan. Toinen erä toisti ensimmäistä. Peli jatkui hyvätasoisena ja tasaisena, mutta pikkuhiljaa alkoi jo tuntua siltä, että pallo ei sitten millään löydä tietään PSS:n verkkoon. Viimeisenä oljenkortenaan päävalmentaja Jorma Fisk lähti pari minuuttia ennen loppua hakemaan maalia kuudella kenttäpelaajalla. Stepanoff sai pallon maalin takana ja tarjosi loistopassin suoraan vaihdosta maalin eteen rynnänneelle Veikko Velloselle, joka onnistui tälläämään pelin tasoihin ajassa 28:05. Enempää maaleja ei nähty ja mentiin rankuille. Rangaistuslaukauskilpailu venyi aina kuudenteen pariin asti ilman ratkaisua, kunnes Vellonen onnistui harhauttamaan vastustajan maalivahdin kämmenen puolelle samalla nostaen itse rystyltä pallon verkkoon. Turnauksen linjan mukaan hyvin hätäisesti järjestetyssä palkintojen jaossa joukkue sai siis kaulaansa jalometallia kapteeninsa Roni Savolaisen johdolla. 

Suoritus oli hyvä ryhmältä, jonka matkassa oli kumminkin useampi pelaaja, joka oli joukkueen mukana vasta ensimmäisellä turnausmatkallaan. Jokainen poika täytti paikkansa erinomaisesti.

Tästä on hyvä jatkaa kohti viikon päästä käynnistyviä sarjoja.

22.03.2020TUE BEECEETÄ - 20/21 KAUSIKORTIT NYT MYYNNISSÄ!
12.03.2020TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti
11.03.2020Välieräsarja Kooveeta vastaan käyntiin lauantaina Kupittaalla
09.03.2020A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi
05.03.2020Pudotuspelit käyntiin Kupittaalla O2-Jyväskylä vastaan
28.02.2020Runkosarja pakettiin Kirkkonummella
20.02.2020Sarjapaikastaan taisteleva Loviisan Tor Kupittaalle
18.02.2020Pudotuspelipaikkaa janoava Karhut vieraaksi
13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto

Siirry arkistoon »