M2:n tarina jatkuu kakkosdivarissa

31.03.2019

Kausi 2018 - 2019 oli M2-joukkueelle historiansa toinen kakkosdivarikausi. Ensimmäisellä kerralla sinne noustiin kabinetin kautta, mutta nyt sinne noustiin oikeutetusti 3.divisioonan sarjavoiton myötä. Lähtökohdat olivat toisaalta hyvät, mutta toisaalta myös haastavat. Pelaajat pääosin jatkoivat ja hyviä vahvistuksia tuli. Lisäksi farmisopimus ykkösdivisioonassa pelaavan edustusjoukkueen kanssa mahdollisti lisävahvistusten mukana olon. Haasteellisuuden toi uusi pelisysteemi, joka mahdollisti pelaajien liikkumisen juniorijoukkueiden, M2:n ja edustusjoukkueen välillä.

Alkukausi meni kuitenkin erinomaisesti. Kun puolet peleistä oli pelattu, joukkue oli neljän parhaan joukossa. Kevätkausi oli vaikeampi: tammikuussa edustusjoukkueella oli paljon pelejä ja apuja ei ollut mahdollista saada, mutta merkittävintä oli se, että joukkueen omat pelaajat alkoivat loukkaantua ja alkukaudesta runsas runko ei ollutkaan enää runsas. Otteluita hävittiin pienellä marginaalilla kerta toisensa jälkeen.

- Syksy meni loistavasti ja kevät oli vaikea. Tekijöitä oli paljon sekä syksyn menestyksellä että kevään vaikeuksilla, jos niitä sellaisiksi voi kutsua. Nuori joukkue ja ensi kautta ajatellen joukkue on varmasti kypsempi. Kauteen pitää olla silti tyytyväinen, koska seuran taholta asetettu minimitavoite saavutettiin, kommentoi joukkuetta pitkään valmentanut Markus Suominen.

Muutosten myötä kokoneempana uuteen kauteen

Joukkue lähteekin ensimmäistä kertaa kakkosdivariin ilman että sitä kutsuttaisiin nousijajoukkueeksi. Joukkue on kokeneempi ja juniorikoneistossa olevat pelaajat pystyvät jatkossa ottaa mahdollisesti enemmän roolia. Valmennuksessa tapahtuu myös muutoksia.
Pitkään joukkuetta luotsannut ja joukkueessa myös pelannut Markus Suominen astuu sivuun.
- Vuosi sitten kahden lapsen isäksi tultua tuli todettua, että ei enää aika riitä tällä tasolla vaadittavaa panostukseen. Ja olen pyrkinyt siihen, että M2 erottuisi muista sarjan joukkueista etenkin kun vielä pelattiin alasarjoissa: tehdään asiat sillä laadulla mitä FBC:n joukkueilta on syytäkin odottaa. Itse en siihen enää ajanpuutteen vuoksi pystynyt, joten ilmoitin jo hyvissä ajoin, että aikani on tullut siirtyä joukkueen taustoille.
Joukkueen vetovastuun ottaa Janne Pensikkala ja Gemb Nushi, jotka olivat joukkueen valmennuksessa jo tällä kaudella.
- Olen erittäin iloinen nämä kaverit jatkavat, koska heillä on tietotaitoa ja myös sitä tarvittavaa keltaista sydäntä, kommentoi Suominen.


Rakentaminen on jo käynnissä

Suomisen siirtyessä vaikuttamaan joukkueen taustoille, Janne Pensikkala jo odottaa kauden alkua ja uskoo joukkueen lähtevän tälle kaudelle entistä paremmista lähtökohdista.
- Loppukausi oli vaikea, mutta siitä jäi kova nälkä voittaa pelejä. Uskon, että pelaajat ovat valmiita tekemään entistä enemmän töitä tulevaan kautta varten. Ja se työ tullaan tekemään kesätreeneissä. Tulevastakin kaudesta varmasti tulee mielekiintoinen ja valmennuksen kannalta haasteellinen, sillä meillä oli kauden aikana kaikkiaan 55 pelaajaa kokoonpanossa. Toki se kertoo joukkueen vahvuudesta: pelaamme tätä sarjaa seurana. Tiivis yhteistyö junioreiden kanssa tuotti tulosta jo viime kauden loppupuolella, tiivistää Janne Pensikkala.
Joukkueen rakentaminen on kaikessa hiljaisuudessa jo aloitettu ja valmistautuminen kauteen alkaa maanantaina 1.4. Varsinaista try-out -jaksoa ei järjestetä, mutta toki uusia pelaajia otetaan joukkueeseen. Jos olet kiinnostunut tulemaan joukkueeseen, ota yhteyttä Janne Pensikkalaan. Kannattaa pitää kiirettä, koska joukkue lähtee kevääseen lisämotivaatiota tuovalla kevätsarjalla, joka alkaa 1.4. ja päättyy 3.5. Pelejä pelataan maanantaisin ja 3.5 pelataan sarjan finaali. Toukokuusta eteenpäin joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa.
Lisätietoja:


Janne Pensikkala
044 077 8919

Jos haluat liittyä mukaan taustajoukkoihinn, ole yhteydessä Markus Suomiseen
050 482 1712.

22.03.2020TUE BEECEETÄ - 20/21 KAUSIKORTIT NYT MYYNNISSÄ!
12.03.2020TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti
11.03.2020Välieräsarja Kooveeta vastaan käyntiin lauantaina Kupittaalla
09.03.2020A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi
05.03.2020Pudotuspelit käyntiin Kupittaalla O2-Jyväskylä vastaan
28.02.2020Runkosarja pakettiin Kirkkonummella
20.02.2020Sarjapaikastaan taisteleva Loviisan Tor Kupittaalle
18.02.2020Pudotuspelipaikkaa janoava Karhut vieraaksi
13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto

Siirry arkistoon »