B-pojat valtakunnalliseen sarjaan!

26.08.2019

Viikonloppuna pelattiin B-poikien SM-esikarsinnat, joista 12 joukkuetta saavutti tiensä lopulliseen SM-karsintaan. Rankingin mukaan sinne oli jo automaattisesti paikkansa saavuttaneet toiset 12 joukkuetta.

B-pojat saavuttivat tavoitteen ja paikka SM-karsinnoissa tietää varmaa paikkaa valtakunnallisessa sarjassa eli joko SM-sarjassa tai 1.divisioonassa.

Karsinnat avattiin O2-Jyväskylän kakkosjoukkuetta vastaan. Alussa oli havaittavissa hieman jäännittämistä, mutta avausmaalin jälkeen peli vapautui ja maaleja alkoi syntyä tasaiseen tahtiin. Lopulta peli keskeytettiin toisessa erässä 12-0 lukemiin. 

Lauantain toisessa pelissä vastaan tuli Oilers Akatemian nimeä kantaut joukkue. Oilers oli havinnyt aamun ensimmäisen pelin M-Teamille 12-0, mutta odotettavissa oli hieman ensimmäistä peliä vahvempi vastus. Alku oli nyt edellistä parempi ja hieman alle yhdeksään minuuttiin taululla oli jo 4-0 johto. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 6-1 lukemiin. Toisessa erässä ote hieman herpaantui ja ajatuksen tasolla pelaajat taisivat siirtyä jo seuraavaan ratakisevaan peliin. Lopulta taululle kuitenkin selkeä voitto 9-3 ja tämä tarjosi sunnuntaille kaksi ottelupalloa jatkoon.

Sunnuntaiaamuna vastassa oli kaksi puhtaan pelin joukkuetta ja pelin henki oli selvä. Voittaja suoraan SM-karsintaan ja häviäjälle iltapäivällä toinen mahdollisuus. M-Team oli etukäteen lohkon ennakkosuosikki ja pelasi lauantain molemmat pelit keskeytyksellä, joten odotettavissa kova peli. M-team aloitti odotetun vahvasti ja ensimmäisen erän jälkeen heillä 2-0 johto. Toinen erä alkoi jo paremmissa tunnelmissa, kun vain reilun 30 sekunnin jälkeen saimme kuparisen rikki. M-Team ei tästä lannistunut vaan reilun parin minuutin kuluttua heidän johtosa kasvoi takaisin kahteen maaliin. Tästä kuitenkin vain 20 sekuntia ja kavennusmalli näki päivänvalon ja Beecee oli mukana taistossa. Erän loppu oli keltapaitojen pallollista hallintaa, mutta tasoitusmaali saatiin aikaan vasta viimeisillä sekunneilla. Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta suhteellisen hermosutnutta ja pelin panos näkyi selvästi kentällä molemmilla joukkueilla. M-Team meni jälleen johtoon hienolla maalilla - takatolpalta ilmasta tyhjiin. Lopussa paine M-Teamin maalilla oli hurjaa, kun kaksi ja puoli minuuttia pyritettiin ilman maalivahtia. Pallo ei kuitenkaan useasta hyvästä paikasta huolimatta löytänyt tietään verkon perille. M-Team teki vielä viimeisellä sekunilla tyhjiin, Joten M-Team lohkosta suoraan jatkoon. Joukkueelta kuitenkin ehjä esitys. Jos hieman suhteuttaa menneeseen kauteen, niin M-Team oli viimekaudella palyoffeissa sekä C1:n että B:n 1.divisioonassa ja meillä joukkue on koottu kolmesta aluesarjaa pelanneesta joukkueesta

Lauantai kaksi voittoa antoi kuitenkin vielä toisen mahdollisuuden SM-karsintaan ja joukkue oli edellisen pelin jälkeen päättänyt, ettei tätä jätetä käytämättä. Eikä jätetty. Lasb oli hoitanut oman lohkonsa puhtaasti ja näin ollen Ratkaisevaan peliin vastaan asattui Blackbirds Keravalta. Peli oli kahden väsyneen joukkueen taistelua ja kovinkaan kovatasoista vääntö ei ollut. Viikonlopun neljäs peli kahdellatoista kenttäpelaajalla alkoi selvästi näkyä otteista. Blackbirdsillä oli vielä vain reilu tunti edellisen pelin loppumisesta, joten heillä palautusaikaa ei ihan kauheasti jäänyt. Kahden erän jälkeen Blackbirds oli vielä 2-1 johdossa, mutta kolmas erä käänsi pelin beeceelle. Loppulukemat pelin päätyttä 4-2 voitto ja pelit jatkuvat SM-karsinnassa.

Vastuuvalmentaja Santeri Raatarilan kommentit viikonlopusta: -Tämä esikarsintaviikonloppu määrittää aina isosti loppukauden kulkua ja tuo tietysti mukanaan myös oman paineensa. Kaikesta huolimatta pojat jaksoivat kuitenkin vielä väsyneinäkin toteuttaa harjoiteltuja asioita ja suorittaa riittävällä tasolla. Joukkue toimi hienosti kaukalossa ja sen ulkopuolella, joten täytyy olla erittäin tyytyväinen viikonloppuun ja varmistuneeseen paikkaan valtakunnallisessa sarjassa.

Tilastot löytävät joukkueen peleistä: https://www.fbcturku.net/joukkue2741/ottelut.html

SM-karsinnoissa taso tietysti kovenee ja lohkon muut joukkueet ovat EräViikingit (Helsinki), Tiikerit (Vantaa), SB Welhot (Kuopio), Lasb (Lahti) ja M-Team (Helsinki). Kovinkaan pitkään ei karsintoja tarvitse odotella, sillä pelit jatkuvat jo tulevana viikonloppuna Kuopiossa.

13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto
31.01.2020TAISTELU KOTIEDUSTA JATKUU PIRKKALASSA
24.01.2020Tuplaviikonloppu tarjoilee kotiyleisölle huippumatsin
17.01.2020Edustusjoukkue hakee runkosarjan lopun asetelmia Itä-Suomesta
03.01.2020 15:00FBC Turku ja Enhanced Esport yhteistyöhön
03.01.2020AMPPARINIPPU SAAPUU LAUANTAINA KUPITTAALLE
12.12.2019EräViikingit Akatemian vieraaksi vuoden viimeiseen
07.12.2019Kärkikamppailu huipentaa Kupittaan syyskauden
29.11.2019KAKSI HYVÄVIREISTÄ ISKEVÄT YHTEEN VANTAALLA

Siirry arkistoon »