AMPPARINIPPU SAAPUU LAUANTAINA KUPITTAALLE

03.01.2020

FBC Turku avaa Divarin kevätkauden lauantaina kotona O2-Jyväskylän saapuessa vieraaksi Kupittaalle. Kasperi Kantosen tähdittämä ampparilauma on ollut vahvana vastahyökkäysjoukkueena aina varsin hankala vastus keltapaidoille ja syksyn avauskohtaaminenkin kääntyi Jyväskylässä tiukan taiston päätteeksi lopulta 9-5 isännille. Voittomaali syntyi Kantosen lavasta ajassa 57.04.

Beecee on Marraskuun alun pienen yskimisen jälkeen porskuttanut varsin mukavassa vireessä ja voittoputki on ennen lauantain ottelua venynyt sarjapeleissä jo kuuden ottelun mittaiseksi. Jälleen kerran varsin tasaiseksi muotoutuneessa Divarissa keltapaidat ovat nyt sijalla kolme ja Illan vastus O2 löytyy sijalta yhdeksän, mutta sarjataulukko ei nyt kerro koko totuutta, kun osa joukkueista on pelannut jo jopa neljä peliä muita enemmän.

Jyväskyläläisryhmän alkukauden kolme tehokkainta pelaajaa ovat olleet Iiro Kinnunen (7+17=24), Markus Manninen (15+4=19) ja Kaarlo Mahlberg (6+12=18). Maalivahdeista Tommi Kauppinen on kantanut päävastuuta torjuntatöistä (79,49 %).

Millaisia mietteitä FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilalla on alkukaudesta ja mitä on lupa odottaa lauantain pelistä. Otimme näistä selvää ja lyhyt haastattelu löytyy alta:


Sarjan puoliväli on jo ylitetty. Mitkä ajatukset jäi syyskauden avauspuolikkaasta?

- Meidän osaltamme syyskausi oli nousujohteinen. Pre-seasonilla saimme luotua selkeät periaatteet pelillemme ja vietyä hommaa haluamaamme suuntaan. Kauden alussa erityisesti matalalla tiiviisti puolustavat joukkueet tuottivat meille vaikeuksia, sillä noissa peleissä saimme käytännössä olla koko ajan pallossa ja jouduimme jatkuvasti hyökkäämään vastustajan organisoitua puolustusta vastaan. Laadukkaan hyökkäysalueen hyökkäyspelin kehittäminen vaatii aikaa ja vastustajan matalan blokin murtaminen pitkän pallonhallinnan päätteeksi on varmasti vaikein tapa tehdä maali tässä lajissa, mutta rauhallisella asioiden viilailulla olemme päässeet eteenpäin myös tuossa asiassa. Loppuvuodesta olimmekin tilanteessa, jossa teimme monipuolisesti erilaisia maaleja pelistä toiseen ja mukauduimme erilaisiin vastustajiin. Meillä on joukkue täynnä hienoja ihmisiä ja pyrimmekin lähestymään asioita rauhallisesti ja järjen kanssa. Onkin ollut ilo huomata, että esim. tehopisteet ovat jakautuneet laajasti koko joukkueen kesken ja olemme pystyneet pelistä toiseen tekemään tulosta laajalla skaalalla.

Onko tämän kauden Divarissa ollut mielestäsi jotain yllättävää?

- Divarista puhuttaessa sarjan tasaisuutta ei voi edes pitää millään tavalla yllättävänä, mutta nostaisinkin esille sarjan pelillisen tason, mikä on mielestäni noussut verrattuna aiempiin vuosiin. Joukkueet pelaavat aiempaa laajemmin laadukasta salibandya, mikä tarkoittaa, että pärjätäkseen tulee panostaa entistä enemmän siihen arjen harjoittelun laatuun. Tämä pakottaa jatkuvasti etsimään niitä kilpailuetuja, joilla pystyisi pysymään mukana kehityksessä.

Miten joukkueen joulutauko on sujunut ja millaisin aatoksin kohti Tammikuun otteluruuhkaa joka määrittää varmasti suuntaa pitkälle kevääseen?

- Joukkueen joulutauko sujui hyvin. Ei olla missään välissä lähdetty harjoittelussa mässäilemään määrällä, vaan ollaan pyritty menemään laatu ja järki edellä. Samaa ajatusta noudattaen mentiin myös tämä joulunaika. Tammikuusta tulee varmasti raskas, mutta olemme onneksi syyskaudella pelanneet itsemme sellaiseen asemaan, että meidän on mukava lähteä kohtaamaan alkuvuoden haasteet. Rauhallisin mielin ja peli kerrallaan mennään.

Lauantain vastustajaa O2:sta vastaan pelattiin Lokakuussa tiukka peli joka kuitenkin kääntyi sitten lopussa kotijoukkueelle. Millaista peliä nyt odotat?

- Jyväskylässä meillä oli todella huono avauserä, mutta sen jälkeen pelasimme kyseisessä ottelussa kyllä ihan tyydyttävällä tasolla. Ongelmana lokakuussa ja vähän koko alkukaudessa oli tuo jo aikaisemmin mainitsemani pitkien pallonhallintajaksojen konkretisoituminen maaleiksi. O2 on hyvä joukkue puolustamaan ja jouduimmekin tekemään hirvittävän työn, jotta saimme pelin tuolloin tasoihin. Tiedän kuitenkin, että pystymme tarjoamaan lauantaina paljon enemmän oman hyökkäyspelimme suhteen mitä tarjosimme lokakuussa. Varsin mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Mihin peli tulee nyt ratkeamaan?

- O2 kääntää peliä varsin hyvin ja voidaankin todeta, että he ovat vaarallisia myös silloin, kun heillä ei ole palloa. Tämä tarkoittaa, että oman hyökkäyspelimme laatu ja pelaajiemme sijoittuminen mahdollisisten pallonmenetysten hetkillä korostuu. Ehkä tässä vuodenvaihteen jälkeen voisi myös kliseisesti nostaa esille, että se kumpi pystyy esittämään ehjemmän kokonaisuuden on vahvoilla.


Mikäli et pääse paikan päälle, SolidSport palvelee tuttuun tapaan livestreamin merkeissä.

FBC-TURKU-TAPAHTUMAKUVA-O2-JKL-2019.jpg

13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto
31.01.2020TAISTELU KOTIEDUSTA JATKUU PIRKKALASSA
24.01.2020Tuplaviikonloppu tarjoilee kotiyleisölle huippumatsin
17.01.2020Edustusjoukkue hakee runkosarjan lopun asetelmia Itä-Suomesta
03.01.2020 15:00FBC Turku ja Enhanced Esport yhteistyöhön
03.01.2020AMPPARINIPPU SAAPUU LAUANTAINA KUPITTAALLE
12.12.2019EräViikingit Akatemian vieraaksi vuoden viimeiseen
07.12.2019Kärkikamppailu huipentaa Kupittaan syyskauden
29.11.2019KAKSI HYVÄVIREISTÄ ISKEVÄT YHTEEN VANTAALLA

Siirry arkistoon »