Edustusjoukkue hakee runkosarjan lopun asetelmia Itä-Suomesta

17.01.2020

Miesten edustusjoukkue suuntaa viikonloppuna Joensuuhun ja Lappeenrantaan hyvän vireen turvin. Pisteitä on kertynyt kahdeksasta perättäisestä ottelusta ja keskiviikkona kaatui vieraskentällä sarjakärki Koovee.

Fobba_Hese.png

Runkosarjan viimeinen kolmannes starttaa kutkuttavissa asetelmissa. Vahvimmin kärkitaistelussa ovat mukana jo 20 ottelua pelannut Koovee (37 pts), 17 ottelua pelannut NJ (37 pts), 17 ottelua pelannut Beecee (34 pts), sekä 16 ottelua pelannut LNM (30 pts).

Tiukka tilanne korostaa entisestään keskiviikkona Kooveen kotikentältä napatun hienon taisteluvoiton merkitystä. Joukkueen leveys on näkynyt kauden edetessä ja viimeisin varsinaisella peliajalla koettu tappio tapahtui 2.11. Porissa Karhujen vieraana. Lähtökohdat ovat siis hyvät, kun suunnataan kohti runkosarjan loppua ja kauden huipennusta.

Oman mausteensa joukkueen peliin antaa myös Juho Sorri, joka liittyi keltapaitoihin kuluneella viikolla.

***

Lauantaina suuntana on siis Joensuu, jossa vastaan asettuu tiukkaa taistelua pudotuspelipaikasta käyvä Josba. 18 ottelua pelannut joukkue on sijalla yhdeksän ja vain yhden pisteen pudotuspelipaikasta. Viidestä viimeisestä ottelusta on kasassa kaksi voittoa ja kolme tappiota. Tämän vuoden joensuulaiset aloittivat tappiolla, kun LNM oli vahvempi lukemin 9-6. Kauden aiempi keskinäinen kohtaaminen päävalmentaja Raatarilan entisen joukkueen kanssa meni keltaisten nimiin lukemin 9-4.

Joukkueen pistepörssissä on tasaista. Tatu Havula löytyy selkeänä kärkenä tehoilla 11+13, mutta sijalta kaksi löytyvän Aleksi Matikaisen (9+7) ja sijan yhdeksän Veeti Naakan (8+4) tehojen ero on vain neljä pistettä. Tasaista on ollut myös tulossarakkeessa, sillä joukkueen ottelut ovat Beeceen tapaan päättyneet lähes poikkeuksetta vain maalin tai kahden erolla. Josba on kuitenkin päätynyt Pirkkain tapaan vain kerran jatkoajalle, mikä on pienin jatkoaikojen määrä koko sarjassa.

***

Lappeenranta on sunnuntain suunta ja matka vie juuri remontin jälkeen avatulle uusitulle Urheilutalolle. Isäntä NST löytyy sijalta 12 ja ensi kauden Saipan tavoitteena on varmasti nousta pois pudotuskarsintapaikalta ja miksei toki aina pudotuspeleihinkin asti. Varsinkin, kun joukkueella on kasassa vasta 16 ottelua. Riveihin on saapunut tärkeitä vahvistuksia kauden mittaan, kun ensin seuralegenda Arto Vainikainen liittyi vahvuuteen ja vuodenvaihteessa myös konkari Jarkko Monthan päätti tehdä paluun tolppien väliin. NST oli pitkään viimeisellä sijalla, mutta joulukuun puolella myös voittoja alkoi kertyä. Tämä vuosikin alkoi voitokkaasti, kun EV Akatemia kaatui lukemin 5-2.

Kokeneiden seuralegendojen paluusta huolimatta joukkueen tärkein kaksikko edustaa nuorempaa sukupolvea. Juuso Kekki (29+16) ja Jesse-Samuli Huppunen (22+19) löytyvät koko sarjan pistepörssin kärjestä, varsin reilullakin marginaalilla. Myös tehotilaston sijat yksi ja kolme ovat samojen miesten hallussa, joten liikaa puolustuspään kustannuksellakaan ei tehoja ole syntynyt. Kekki ja Huppunen ovat tehneet ennen tulevaa viikonloppua tasan puolet NST:n tämän kauden osumista (51/102), joten merkitystä ei tarvinne sen enempää korostaa. Joukkueen edellisessä ottelussa ketjun kolmantena lenkkinä toimi Vainikainen, joka on iskenyt viiteen peliin tehot 7+3.

***

Näillä asetelmilla kohti Itä-Suomea! Muistathan, että kaikki joukkueen tämän kauden ottelut ovat nähtävillä livenä SolidSport-palvelusta.

Josba – FBC Turku la 18.1. klo 18, Joensuu Areena
NST – FBC Turku su 19.1. klo 18, Lappeenrannan Urheilutalo

22.03.2020TUE BEECEETÄ - 20/21 KAUSIKORTIT NYT MYYNNISSÄ!
12.03.2020TIEDOTE: Toistaiseksi voimassa oleva ohjeistus FBC Turun toiminnasta toukokuun loppuun asti
11.03.2020Välieräsarja Kooveeta vastaan käyntiin lauantaina Kupittaalla
09.03.2020A- ja B-pojille uusi akatemia-malli, Santeri Raatarila poikien valmennuspäälliköksi
05.03.2020Pudotuspelit käyntiin Kupittaalla O2-Jyväskylä vastaan
28.02.2020Runkosarja pakettiin Kirkkonummella
20.02.2020Sarjapaikastaan taisteleva Loviisan Tor Kupittaalle
18.02.2020Pudotuspelipaikkaa janoava Karhut vieraaksi
13.02.2020Kolmen ottelun kotipeliputki käyntiin
03.02.2020Matti Pienihäkkiselle SSBL Länsirannikon kauden 2019 seuratoimijan palkinto

Siirry arkistoon »